Mesaj de eroare

Notice: Undefined offset: 1 în counter_get_browser() (linia 70 din /home/cenobscp/public_html/educatiepentrudezvoltaredurabila.ro/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

În această secțiune a portalului, vei găsi mai multe informații despre Educația pentru Dezvoltare Durabilă. Sunt informații pe care noi le-am considerat oarecum de nivel mediu, raportat la complexitatea lor, poate mai folositoare celor care deja au lucrat un pic în domeniu. Pentru că unele informații s-au mai scris sau au fost bine sintetizate și de alte instituții, vom reda o compilație de documente și articole, cu ajutorul cărora poți descoperi mai mult chestiunea Educației pentru Dezvoltare Durabilă. Cele mai multe sunt elaborate de UNESCO şi sunt în limba engleză, dar vor fi şi documente în limba română.

Ceea ce găsești diferit, în acest document, este un capitol despre competențele profesorilor, în contextul Educației pentru Dezvoltare Durabilă, dar și despre criterii de calitate pentru școlile care promovează EDD. Te vor ajuta și exemplele de bună practică, din domeniile: limbă și comunicare, matematică și științe, om și societate, arte, sport, tehnologii, consiliere și orientare școlară și altele. Documentul este în LIMBA ROMÂNĂ.

Poți accesa documentul aici. 04. Ghid - Educatie pentru dezvoltare durabila

„Strategia Naţională pentru Dezvoltare Durabilă a României, Orizonturi 2013-2020-2030” este elaborată de Guvernul României, Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi, deşi nu este dedicată exclusiv educaţiei, face referire şi la acest domeniu, aşa că merită consultată. Documentul este în LIMBA ROMÂNĂ.

Poți accesa documentul aici. Strategia Nationala pentru DD

Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă poate să fie un agent util, pentru dezvoltarea şcolii, dacă lucrezi în sistemul de învăţământ. În documentul de mai jos, vei găsi atât motive, cât şi informaţii practice, despre cum şi de ce să implementezi proiecte internaţionale. Autorii prezintă metode folositoare pentru parteneriatele între instituţii de învăţământ, ce au ca temă EDD. Documentul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. brosura ENSI_tools for ESD schools_engleza

În documentul de mai jos, UNESCO face referire la educaţia de calitate, abilităţile de viaţă şi Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă, dar se relatează un pic şi despre Decada EDD, care a avut loc între 2005 şi 2014. Documentul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. Contributing to a More Sustainable Future - Quality Education, Life Skills and ESD

Tot despre Decada Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă este vorba şi în următorul document. Deşi a trecut, informaţiile despre această Decadă ne sunt folositoare ca exemple de bună practică, dar şi a înţelege valorile pe care ne dorim să le atingem prin implementarea activităţilor legate de EDD. Documentul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. DESD brief

UNESCO ne propune un kit, un ansamblu de instrumente şi tehnici, de ajutor în domeniul EDD. De la definiţii, principii şi istoric, la reorientarea educaţiei, provocări şi bariere în EDD şi participare publică, acest document la abordează pe toate. În plus, este orientat pe practică şi sunt propuse multe exerciţii, ce pot fi implementate în lucrul cu grupurile. Documentul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. Education for Sustainable Development Toolkit

Educaţia de mediu este o parte importantă a Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă (mult timp, chiar au fost confundate şi suprapuse), astfel că îţi va fi util articolul de mai jos, despre elementele cheie ale unor programe eficiente de educaţie de mediu. Articolul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. Elements of Effective Environmental Education Programs

Implicarea tinerilor în dezvoltarea durabilă este esenţială, din multe puncte de vedere. Documentul de mai jos prezintă instrumente de învăţare şi predare a dezvoltării durabile în şcolile gimnaziale. Documentul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. Engaging youth in Sustainable Development

De la informaţii generale, despre ce reprezintă dezvoltarea durabilă, la idei pentru planuri de lecţie şi instruiri, metode şi exerciţii, documentul de mai jos oferă multe materiale folositoare. Documentul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. Media as partners in ESD - A training and resource kit

Următorul document este o strategie de reformă în educaţie, în viziunea dezvoltării durabile. Este doar o propunere, şi nu un document oficial, al instituţiilor statului, cu atribuţii în domeniu. Dar prezintă câteva probleme ale sistemului de educaţie şi propune soluţii, care ar putea să vă fie de folos. Documentul este în LIMBA ROMÂNĂ.

Poți accesa documentul aici. Strategia de reforma in educatie in viziunea DD

Pentru că este important ca tinerii (şi generaţiile viitoare, în general) să fie nişte consumatori responsabili, a fost elaborat acest document, cu informaţii foarte utile şi practice, despre lucrurile care duc la un stil de viaţă sustenabil. Documentul este în LIMBA ENGLEZĂ.

Poți accesa documentul aici. Youth Exchange - training kit on responsible consumption